Dr. Seçkin Aydın Savaş’ın Gerçekleştirdiği Başarılı Operasyon Ses Getirdi

Dr. Seçkin Aydın Savaş’ın Gerçekleştirdiği Başarılı Operasyon Ses Getirdi
  • 14 Eylül, 2018
Dr. Seçkin Aydın Savaş’ın Gerçekleştirdiği Başarılı Operasyon Ses Getirdi

Bisiklet kazası sonucunda burnunda doku kaybı olan Rus hasta Konstantin Nosov (27), iki saat süren başarılı operasyonun ardından kulağından alınan parçanın burnuna nakledilmesi sonucu eski sağlığına kavuştu.

7 Eylül Cuma günü bisikletten düşerek kayalık zemine çarpan ve burnunda ciddi bir doku kaybı meydana gelen Konstantin Nosov, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis birimine kaldırılarak ameliyata alındı.

Ulusal basında büyük yankı uyandıran bu başarılı operasyonu gerçekleştiren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Aydın Savaş, gazetecilere yaptığı açıklamada burnunun sağ tarafındaki kıkırdak ve cilt dokusunu kaybeden hastayı acilen operasyona aldıklarını anlatarak “Burun deliklerinden biri tamamen yok olmuştu. Aynı zamanda burun kanadı dediğimiz bölge de yoktu. İki saat süren operasyonla kulağından aldığımız dokuyu burnuna naklederek hem burun kanadını oluşturduk hem de eksik kalan kıkırdak bölgeyi onararak burnun çökmesinin önüne geçtik. Hastamızı eski görünümüne yakın bir görünüme kavuşturduk. Dokunun durumu gayet iyi. Takiplerimiz halen devam etmektedir.” dedi.

Dr. Seçkin Aydın Savaş, hastayı birkaç gün içerisinde taburcu edeceklerini ve ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak artık doku nakli ve doku defektleri ile ilgili operasyonlarda  ilerlemeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi ve ‘’İlerleyen dönemlerde büyük ameliyatlarla adımızdan sıkça söz ettireceğiz. En önemlisi de hastalarımızı sevk etmeden, ilçe dışına gitmelerine gerek kalmadan tedavilerini hastanemizde gerçekleştirebileceğiz“ dedi. 

Başından geçen olayı anlatan Nosov ise başarılı bir operasyon geçirerek sağlığına kavuştuğu için hastaneye ve hastane personellerine teşekkür ederek "Alanya'ya tatil için geldim. Bisikletimle gezmeye çıktığım gün geçirdiğim kaza sonucu beni buraya getirdiler. Burnumda büyük hasar oluşmuştu. Başarılı bir ameliyatla eski sağlığıma kavuştum. Ameliyatı gerçekleştiren doktorum Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Aydın Savaş’a ve ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çok  teşekkür ederim” diye konuştu.

İlgili haberi izlemek için tıklayınız.