Depremzede Öğrenciler için Özel Öğrencilik Başvuruları

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 07.08.2024 tarih ve E-75850160-104.01.01.01- 46476 sayılı yazısı ile 06 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki devlet üniversitelerinin, üniversitelerine ait binaların depremden etkilenme durumlarını ve öğrencilerinin barınma olanaklarını göz önünde bulundurarak, 2024-2025 akademik yılı eğitim ve öğretim süreçlerine ilişkin yazılarının 31.07.2024 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşüldüğü ve 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere;

Üniversite senatolarının aldığı karar gereğince uzaktan öğretim ve/veya yüz yüze eğitim görecek Adıyaman, İskenderun Teknik, Hatay Mustafa Kemal, İnönü, Malatya Turgut Özal, Kahramanmaraş İstiklal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitelerinin tüm öğrencilerinden (Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri hariç) talep edenlere, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik (Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin özel öğrencilik hükümlerine tabi olmadan) hakkı verildiği belirtilmiştir.

Bu kapsamda üniversitemize başvuru yapacak öğrencilerin aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

1. Başvuru dilekçesinin şahsen veya posta yoluyla yapılması
  2. Başvuru dilekçe ekinde
  • Alacağı dersleri belirtir dilekçe,
  • Not dökümü,
  • Öğrenci belgesi,
  • İkametgâh belgesi,
  • Disiplin cezası bulunmadığına ilişkin belge,
  • Kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun kararını belirtir onaylı belge, bulunması gerekmektedir.

E-posta vb. yolla yapılan başvurular ile eksik belgeyle yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

• Tıp Fakültesi Dekanlığı
  • 15 Ağustos, 2024