Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özer Çakır Türkiye’de bir ilke imza attı

Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özer Çakır Türkiye’de bir ilke imza attı
  • 29 Mayıs, 2018
Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özer Çakır Türkiye’de bir ilke imza attı

Konuya ilişkin Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özer Çakır'ın bilgilendirmesini izlemek için lütfen tıklayınız.

 

Öğretim Görevlisi Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı  Özlem Özer Çakır Gastroenteroloji ve sindirim sisteminde lazer  tedavisini Türkiye’ye getirerek bir ilke imza attı. Mide  tümörü olan ve buna bağlı olarak da  tıkanıklığı  bulunan Veysel Bozdağ (68) Türkiye’ de ilk kez uygulanan  ameliyat ile  sağlığına kavuştu.  

Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Özlem Özer Çakır;”  sağlık hizmetinde lazer tedavisi  birçok alanda  yapılmakta  ve başarıyla uygulanmaktadır. Biz de ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak ilk defa Türkiye’ de  Gastroenteroloji ve sindirim sisteminde lazer tedavisini  başarılı bir şekilde  gerçekleştirdik. Hastam Veysel Bozdağ ‘ın midesinde tümörü bulunmaktaydı buna bağlı olarak da tıkanıklığı mevcuttu. Bu tıkanıklığını açmak için ekibimle  birlikte başarılı bir şekilde  lazer tedavisini  uyguladık. Lazer ile hastamın tümör dokularını  ablaze ederek  ortadan  çıkardık.Bu uygulamanın tümörün gelişimini  önlemekte de faydası olacağına inanmaktayım. 

Bundan sonraki süreçte de hastanemizde; hem yemek borusu,  mide, on iki parmak bağırsaklarındaki  tümörler,  kolon tümörlerinde, sindirim sistemlerinin tümörlerinde  tıkanıklığı  önlemek hem de tümörün gelişmesini önlemek amacıyla  lazer tedavisini uygulamaya devam edeceğim. “dedi.  

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma  Hastanesi  Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş,  Türkiye’de ilki gerçekleştiren Öğretim Görevlisi Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı  Özlem Özer Çakır’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.