Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde Laparoskopi ameliyatları başlamıştır.

• 07 Ekim, 2019

Fakültemiz Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalına yeni atanan Prof. Dr. Barış MÜLAYİM'in gelişiyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Laparoskopi ameliyatları başlamıştır. Laparoskopi kapalı ameliyat, karında büyük bir kesi olmadan, 3 ya da 4 tane yarım ve bir santimetrelik kesilerden özel aletler kullanılarak, karın boşluğunun CO2 gazı ile şişirilip, kamera eşliğinde görüntünün ekrana yansıtılarak yapılan ameliyatlardır. Laparoskopi açık ameliyatla kıyaslandığında, hasta için çok avantajlıdır; daha az kan kaybı, daha az ağrı, daha az enfeksiyon riski, çabuk ayağa kalkma ve işine dönme şansı tanır hastalara. Üniversitemizde kadın hastalıklarında; rahim alınması, rahim sarkması, miyom, yumurtalık kistleri, idrar kaçırma, tüplerle ilgili hastalıkların ameliyatları artık laparoskopi ile yapılmaya başlanmıştır.